Toimunud talgupäev Järva-Jaanis

Täna toimus JVK teine koolitustalgupäev Järva-Jaanis. Joosep Metslang Vabaõhumuuseumist rääkis ilmselt millalgi 1930-tel ehitatud majast (Pikk tn 34). Tegu on soliidse, mansardkatusega kaupmehehoonega, mida on minimaalselt ümber ehitatud. Valtsplekk-katus on peaaegu ideaalselt säilinud, samuti paar algse pitsiga korstnaotsa.
Muudetud pole aknajaotisi- ja suurusi. Alles on vanad akende piirdeliistud (väljas ja sees). Kohati on säilinud algset laelauda, põrandalauda, mingis osas ka vanad trepid ning üks algne ümarplekk-ahi. Kuna aga hoone tagaosa koja katus oli sisse langenud ning seetõttu ohtlik nii inimestele kui hoonele, lammutasime täna talguliste abil selle hoone osa peaaegu lahti. Samuti jõudsime kinni katta suurema osa teise korruse lahtisi akna-avasid ning veidi parandada vihmaveerenne. Talgulisi oli kohal 15, kellele päeva lõpus pakuti ka talgusuppi, jagati P.A.I.sid ning räägiti nii JVK-st kui vabatahtlikust tööst üldse.
Jõudu Artole ja teistele Järva-Jaanis selle uhke maja eluga täitmisel ning ilmselt kogukonnakeskuseks kujundamisel!
Fotogalerii talgupäevast.

Toimunud talgupäev Järva-Jaanis on saanud ühe vastuse

  1. You have done quite a lot of work to refurbish the building. Now we can contemplate such a beautiful design thanks to a true master.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rubriigid

Arhiiv