Säästva renoveerimise alased õpitoad Järvamaa Vabatahtlike Keskuses

Alates selle aasta aprillist kuni novembrini kestavad Järvamaa Vabatahtlike Keskuses (Paide kogukonnakeskus, Tallinna tn 11, Paide) säästva renoveerimise alased mitmepäevased õpitoad.

Planeeritud on neli koolitust, millest igaüks kestab kümme päeva ning nende eesmärgiks on praktilise õppe kaudu leida püsivalt tegutsevaid vabatahtlikke Paide kogukonnakeskusse aga samuti edendada säästva renoveerimise alast teavet ning kogukondlikku isetegemise soovi.

Esimene õpituba, mille käigus õpime kasutama kogukonnakeskuse puidutöökoja seadmeid ja tööpinke, toimub 8.-13. ja 15.-18. aprillil. Muuhulgas on sellele koolitusele oodatud ka need, kes sooviksid edaspidi kogukonnakeskuse puidutöökoda oma hoonete renoveerimiseks kasutada.

Teine õpituba keskendub erinevatele esmastele töödele, mis on seotud vana maja renoveerimisega. Koolitus toimub Tallinna tn 11 hoones, mh ehitame sisetamburit, mille käigus saab ülevaate ka hoone puitfassaadiga seotud sõlmedest, korrastame tuulekaste, tegeleme vundamendiga jms. See õppepäev toimub 3.-8. ja 10.-13. juunil.

Järgmised kaks õpituba keskenduvad uste- ja akende restaureerimisele (august) ning Majatohtri toodete tundmisele (oktoober). Iga õppetsükli järel soovime kogukonnakeskuses vabatahtlike abil ka vastava teenuse käivitada.

Igasse õppetsüklisse on planeeritud 10 osalejat. Osalustasu ei ole, ent eeldame osalejate soovi vabatahtlikena panustada Järvamaa Vabatahtlike Keskuse ja kogukonnakeskuse tegemistesse.

Kui soovid õpitubades osaleda või rohkem infot küsida, siis võta ühendust meiliaadressil jarva@vabatahtlikud.ee. Õpitubade kohta lisateabe saamiseks jälgi meie veebilehte http://vabatahtlikud.weissenstein.ee või kogukonnakeskuse veebilehte http://weissenstein.blogspot.com.
Osalemiseks soovitame täita sooviavalduse vormi (ava siin .doc formaadis). Juhul kui sa mingil põhjusel ei saa vormi kasutada, esita avaldus vabas vormis, märkides seal kindlasti ära vähemalt oma nime, vanuse, elukoha, osalemise põhjuse, asjad mida õppida soovitakse ning kas ja kuidas soovitakse vabatahtlikus töös osaleda.

Oled oodatud ka projekti avaüritusele 28. märtsil algusega kell 14 Paide kogukonnakeskuses (Tallinna tn 11, Paide).

Projekti rahastab EMP toetuste Vabaühenduste Fond Avatud Eesti Fondi vahendusel ning viib läbi Ühendus Weissenstein. Ruumide ning puidutöökoja näol on meie oluliseks toetajaks Paide linnavalitsus.

 

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rubriigid

Arhiiv